Stel al uw medische vragen aan ons team

Specialisten op het gebied van complementaire geneeskunde

Ons team bestaat uit een arts en meerdere assistentes en baliemedewerkers. De assistentes hebben hun eigen specialisatie, maar hebben op alle vlakken van de bio-informatietherapie (bio resonantie, orthomoleculaire geneeskunde en voeding) veel kennis en ervaring. Ze volgen regelmatig opleidingen en bijscholingen en zijn op de hoogte van de recente ontwikkelingen op het gebied van complementaire geneeskunde.

Contact

Integrale en complementaire geneeskunde

Het Centrum voor Biologische Geneeskunde werkt volgens een aantal vaste en zorgvuldige procedures. Zo beginnen we met het toesturen van een medische vragenlijst gevolgd door een intakegesprek met voorgeschiedenis door de arts. Tot slot wordt er een uitgebreide elektro acupunctuur meting gedaan. In de meeste gevallen kan de arts hierna een diagnose stellen.

Na de diagnose volgen, in samenspraak met u, de behandelingsmogelijkheden. Gemiddeld volgen patiënten in de weken na de diagnose zo’n vier á vijf behandelingen bij een van onze medewerkers. We gebruiken daarbij het Bicom bioresonantie-apparaat. Gedurende deze meting besteden we aandacht aan een persoonlijk voor u opgesteld orthomoleculair voedingsadvies. In de vervolgconsulten nemen we ook tijd om vast te stellen waar mogelijke psychische spanningsbronnen zitten. Al onze medewerkers hebben een reguliere gezondheidszorg achtergrond op hbo-niveau. Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Na deze sessies bespreekt u samen met de arts het medische verloop van uw klachten, en hopelijk de vermindering hiervan, en hoe verder te gaan.

Maak een afspraak

De arts: Ed van de Voort

Ed van de Voort (1957) werkte meer dan 12 jaar als huisarts in Eindhoven. In zijn huisartsenpraktijk groeide steeds meer de behoefte om patiënten integraal te benaderen en te behandelen. Steeds meer kreeg de totale mens, lichaam én geest, zijn belangstelling. Hij koos daarom voor een driejarige opleiding tot acupuncturist en volgde onlangs nog de opleiding voor ‘dry needling therapy’, een behandeling speciaal voor pijnklachten. Hij rondde de opleiding tot orthomoleculair arts af, met richtlijnen vanuit de psychoneuro immunologie, afgekort PNI. Hij deed jarenlang ervaring op in een centrum voor emotioneel lichaamswerk en volgde de opleiding bioinformatie-therapie. Hij verdiepte zich in narratieve therapie en is zeer geïnteresseerd in krachtenvelden van bestaande familiesystemen die te maken kunnen hebben met de ontwikkeling van klachten. Het verhaal wat zo rondom uw klacht ontstaat, kan worden ingezet om uw gezondheid te bevorderen. Verder deed hij een opleiding in de cel symbiose en hormoonbehandelingen volgens Dr. Rimkes, een Duitse gynaecoloog. Ook volgt hij uiteraard elk jaar verschillende reguliere en complementaire nascholingen. In 1997 maakt Ed van de Voort de definitieve overstap naar de integrale geneeskunde.

Stel uw vraag aan onze arts

Tarieven

Voor de behandeltarieven neemt u contact op het Centrum voor Biologische Geneeskunde via het contactformulier of telefonisch op nummer 040 - 251 28 10 (maandag en dinsdag van 8:00 uur tot 13:00 uur bereikbaar, overige tijden kunt u een bericht achterlaten en wordt u teruggebeld)

Lidmaatschappen


Het Centrum voor Biologische Geneeskunde is aangesloten bij de vereniging Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). De MBOG zet zich in voor het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek, het bekendheid geven aan en het bevorderen van deskundig uitoefenen van Orthomoleculaire Geneeskunde. meer informatie vindt u op de site van de MBOG 

Tevens is Ed van de Voort lid van de Artsen Vereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG) en de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)

In het kader van klacht- en tuchtrecht is het Centrum voor Biologische geneeskunde aangesloten bij Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG) welke weer is aangesloten bij de Stichting Geschilleninstantie Complementaire/Integrale Geneeskunde (SGCIG).