Centrum voor Biologische Geneeskunde

Psychoneuro immunologie is de verbinding

De mens is het onlosmakelijke geheel van lichaam, geest, ziel en omgeving. Het een kan niet behandeld worden zonder aan het andere aandacht te schenken. Daarom is het model van psychoneuro immunologie de leidraad van ons handelen binnen het Centrum voor Biologische Geneeskunde.

Het netwerk van lichaam en geest

In ons centrum wordt gewerkt vanuit de orthomoleculaire voedingsleer met richtlijnen vanuit de psychoneuro immunologie. Het PNI-model ziet de mens als een zelfstandig netwerk, dat op zijn beurt deel uitmaakt van een groter netwerk. Deze interne en externe netwerken staan voortdurend met elkaar in contact. Zo ervaren organen en orgaansystemen de positieve en negatieve invloeden van uw omgeving. Voeding is onder andere een belangrijke schakel tussen het interne en externe netwerk. Maar ook stress, uw leefomgeving en contacten hebben invloed op uw geestelijke en fysieke gestel. Gevolg van dit uitgangspunt is dat ziekte nooit een opzichzelfstaand verschijnsel kan zijn en dat ziekte kan vanuit verschillende beïnvloedingen ontstaat.

  • Een biologische oorzaak zoals bacteriën, schimmels, virussen, vaccinaties, voeding, toxines of genetische aanleg.
  • Een psychologische oorzaak zoals (langdurige) emotionele of fysieke stress, identiteitscrisis etc. Hierbij in acht nemend dat een leven zonder stress niet bestaat.
  • Een sociale oorzaak door bijvoorbeeld een pestverleden, problemen in het gezin of een vervelende werksituatie.
  • Wij kunnen met behulp van bepaalde methodieken helder krijgen waar mogelijk een spanningsbron zit die invloed op uw klachten heeft. Door deze aan het licht te brengen kunnen we samen kijken hoe deze spanningsbron op een gezonde manier beïnvloedt kan worden.

PNI is een vorm van integrale geneeskunde. Uw ziekte is een verstoring van het evenwicht binnen de biopsychosociale context.

Psychoneuro immunologie en ons centrum

Voor een succesvolle samenwerking vragen wij u achter onze leidraad van het PNI-model te staan. Het Centrum voor Biologische Geneeskunde is dan ook bij uitstek geschikt voor mensen die uit eigen beweging op een andere en bewuste manier willen omgaan met ziekte en gezondheid. U speelt zelf een actieve rol in het proces naar genezing. Door actief samen te werken kunnen we ontdekken wat er nodig is voor uw herstel.

Ik wil meer informatie over deze behandeling

Centrum voor Biologische Geneeskunde
Kerkakkerstraat 15 
5616 HA Eindhoven

KvK-nr: 58144188

Maandag 08:00 - 16:30

Dinsdag 08:00 - 16:30

Woensdag 08:00 - 16:30

Donderdag 08:00 - 16:30

Vrijdag Gesloten

01/01/1970 13:30 - 14:00