Voeding is uw geneesmiddel, het geneesmiddel is uw voeding

De kracht van orthomoleculaire geneeskunde

De kracht van orthomoleculaire geneeskunde ligt in het feit dat uw gezondheid in verbinding met uw eetgewoonten staat. Wanneer u kampt met gezondheidsklachten door overgewicht kunt u bij ons terecht voor een gericht voedingsadvies waarmee u zelf aan de slag kunt en door ons wordt begeleid om de kans op blijvend resultaat te vergroten. Het Centrum voor Biologische Geneeskunde volgt hierbij de richtlijnen van Paleo. Bij dit suiker- en zuivelvrije oerdieet ligt de focus op natuurlijk, onbewerkt voedsel. Eten zoals de natuur voor ons bedoeld heeft.

Maak een afspraak

Voeding als medicijn

Bij orthomoleculaire voeding draait het erom dat we de juiste hoeveelheden in de juiste verhoudingen tot ons nemen. Zo laat u de biochemische processen in het lichaam herstellen en optimaal verlopen. Dit betekent niet simpelweg extra vitamine- of mineralenpillen slikken. Voeding bestaat uit een complexe samenstelling van stoffen, onder te verdelen in macro- en micronutriënten.

Macronutriënten zijn 

  • Koolhydraten
  • Vetten
  • Eiwitten 
  • Vezels

Micronutriënten zijn:

  • Vitaminen
  • Mineralen
  • Sporenelementen
  • Indolen
  • Natuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen.

Macro- en micronutriënten zijn betrokken bij veel, zo niet alle, biochemische processen in ons lichaam. Tegenwoordig schiet onze voeding nogal eens tekort in de hoeveelheid aan deze nutriënten. Door eenzijdige en kunstmatige bemesting en bijvoorbeeld te weinig wisselteelt zitten er vaak minder mineralen in de bodem, en dus in onze voeding. Met de bereiding van voedsel gaan vaak veel belangrijke voedingsstoffen verloren. Ook de fabrieksbewerking, zoals raffinage processen doen geen goed aan de juiste samenstelling qua voedingsstoffen. We eten vaak "lege" calorieën.

Onze voedingsdeskundigen kijken welke stoffen u mogelijk te veel of te weinig binnenkrijgt. Ze geven u een voedingsadvies wat past bij uw persoonlijke constitutie en uw dagelijkse activiteiten en behoeften. Het maken van een overzichtelijk stappenplan kan daarbij ondersteunend zijn. Het doel is om op een niet al te ingewikkelde wijze meer gezondheid te gaan ervaren.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Het juiste gewicht en een goed figuur hebben niet alleen een esthetische waarde, maar verbeteren ook uw levenskwaliteit. Heeft u gezondheidsklachten in verband met overgewicht?

Het Centrum voor Biologische Geneeskunde ondersteunt u om op een verantwoorde manier af te vallen. Hierbij gaan we uitsluitend het overtollige vetweefsel te lijf. Spieren en andere lichaamsweefsels laten we intact. Op deze manier wordt het bekende jojo-effect tot een minimum beperkt.

Ik wil ook een gezonder lichaam en leven!